Heemkundekring

Rosmalen

In het belang van ons allemaal heeft de overheid maatregelen genomen tegen het verspreiden van het coronavirus. Hierdoor zien wij ons helaas genoodzaakt om de meeste activiteiten uit te stellen of zelfs af te gelasten.

Maar dat betekent uiteraard niet dat we helemaal niets doen. Nee hoor, achter de schermen wordt er zeer zeker doorgewerkt. Dat betreft helaas geen activiteiten waar we allemaal aan deel kunnen nemen. Maar wel bezigheden die ervoor zorgen dat onze Heemkundekring steeds beter in de steigers komt te staan.

We zijn volop bezig met het optimaliseren van onze website en onze beeldbanken. Ook de social media zoals Facebook, Instagram en Twitter maken inmiddels onderdeel van onze communicatie.

De tweede film over de 2e Wereldoorlog is gereed. We gaan deze film/documentaire onder de naam ‘Oorlogsherinneringen’ presenteren zodra de (corona) omstandigheden dit toelaten.

Ook de bevrijdingsfietsroute-app is klaar en kan inmiddels worden gevolgd. Zie hiervoor ook nieuws op onze website.

De in het voorjaar van 2020 gestarte cursus Rosmalogie kunnen we, vanwege alle corona perikelen, momenteel helaas voorlopig niet afmaken. De laatste lezingen en excursies zijn doorgeschoven naar het voorjaar van 2021.

Gelukkig blijft onze redactie van Rosmalla , ondanks alle beperkingen, er toch in slagen om steeds weer een mooi nummer uit te brengen We onderzoeken hoe we ons periodiek nog interessanter kunnen maken voor een breed publiek. Hiervoor zijn wij op zoek naar schrijfvaardige Rosmalense mensen, die naast de redactieraad, ook artikelen kunnen en willen aanleveren.

Ons werkveld Educatie en Jeugd, onder leiding van Piet Korsten, heeft als doelstelling om de jeugd en de scholen dichter bij onze Heemkundekring te brengen. Hiervoor zal het project ‘De ondergrondse’ worden uitgerold met het doel de basisscholen meer en beter te betrekken.

Foto’s uit de oude doos. Voor meer info zie de rubriek Nieuws op deze website en kijk bij Platenkoffer.

Over onze huisvesting kunnen wij melden dat wij contact hebben met Maatschappelijk Vastgoed van gemeente ’s-Hertogenbosch voor mogelijke locaties voor onze Heemkundekring. Uitgangspunten hierbij zijn, ruimte voor permanente exposities, lezingen, cursussen en filmavonden. Daarnaast moet er voldoende archief-, werk- en vergaderruimte zijn.

Als u alles heeft gelezen zijn er mogelijk vragen, wellicht heeft u ideeën of opmerkingen. Of nog beter, bent u geïnteresseerd geraakt in onze Heemkundekring Rosmalen. Zoek in dat geval contact met ons
en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.