Heemkundekring Rosmalen is bezig aan een uitgebreid boek over Rosmalen met als titel ‘Rosmalen 1200’. Dit zal in de eerste week van november te koop zijn, voorverkoop is in het eerste deel van september.

Het boek bestaat uit twee delen;
‘1200 jaar Rosmalen’ met daarin de hele geschiedenis van Rosmalen tot 2016.
‘1200 maanden Rosmalen’ met daarin het leven in Rosmalen van de afgelopen 100 jaar. Dit deel is dus gericht op de inwoners, hun werk en tijdverdrijf.

1200jaarRosmalenVoor dit laatste deel willen we de vele sport- en cultuurverenigingen, die Rosmalen rijk is/was ook in beeld brengen. Om het zelf allemaal uit te zoeken en te schrijven, is het een te groot karwei. Daarom vragen wij de verenigingen zelf digitaal een stukje van 120 – 150 woorden aan te leveren. In ieder geval datum of jaar van oprichting vermelden en graag maximaal 5 digitale foto’s, inclusief eventueel logo bijvoegen. Daar kan dan door de grafisch ontwerper een keuze uit gemaakt worden. De foto’s zouden we graag in het archief van onze Heemkundekring willen opslaan, maar dan hebben we daar natuurlijk wel jullie toestemming voor nodig.
Er zijn door verschillende vrijwilligers van de heemkundekring al een aantal verenigingen benaderd, deze verenigingen hoeven natuurlijk niet meer te reageren.
Uiterlijke inleverdatum is 27 mei. Het materiaal sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag 16 december 2017