Rosmalen: Wilma van Creij heeft als voorzitter van de Heemkundekring een turbulent jaar achter de rug. In 2014 werd namelijk het zilveren jubileum gevierd met tal van extra activiteiten. “Dat heeft op onze club vrijwilligers een flinke wissel getrokken, maar het heeft ook veel voldoening gegeven. De presentatie van ons eigen bier was toch wel een van de hoogtepunten.”

TripleHKKlogo1200

Door Herman van Dinther

Het idee om een eigen bier op de markt te brengen was een lang gekoesterde wens maar bleek toch moeilijker dan gedacht. “Maar het is gelukt ook dankzij de enthousiaste inzet van Piet van Lokven van Wijnhuis Rosmalen aan de Oude Baan. Hij heeft ons geweldig geholpen met het vinden van een goede brouwer en het opzetten van een marketingplan. En binnen onze eigen vereniging hebben we Rob Hoogeboom die alles weet van bier en enthousiast zijn schouders heeft gezet onder het project.” Vorig jaar januari konden we dan eindelijk het bier donker dubbel ‘Van ons Eygen’ presenteren. In juni volgde het blonde bier.

Triple
Het bier valt letterlijk in de smaak. Behalve bij Wijnhuis Rosmalen staat het bier bij Perron-3 en bij Bottles op de bierkaart. Wilma: “Er is een vaste groep fans van ons bier ontstaan en die groep groeit gestaag. Je kon er dan ook op wachten dat er vraag zou komen naar tripel bier ‘Van ons Eygen’. Aan die vraag zijn we tegemoet gekomen en sinds kort is het verkrijgbaar. We vonden het een goed moment om het te presenteren bij de start van de activiteiten rond Rosmalen 1200 jaar. Voor ons bier krijgen we een goed waarderingscijfer van bierliefhebbers. Dat kun je zien op de website waar je met de link https://untappd.com/b/heemkundekring-rosmalen-van-ons-eygen-blond/761625 terecht komt. Intussen hebben we dus drie biersoorten met elk hun eigen etiket waarin we onze huisstijlkleuren rood, geel en blauw hebben verwerkt.

Verenigingen dag
Aan de activiteiten rond Rosmalen 1200 werken we op dit moment heel hard, als Heemkundekring hebben wij de coördinatie. Zo zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor een grootse Verenigingendag op 14 juni. Een onderdeel daarvan is een groot defilé dat we voor de bewoners van De Annenborch presenteren. Het getal 1200 gaan we met mensen uitbeelden. Vanuit een hoogwerker maken we daar een spectaculaire foto van. En op De Driesprong gaan we een groot spellenfestijn opzetten waar oude spelen zoals touwtrekken onderdeel van zijn. In oktober presenteren we een grote tentoonstelling over 120 Rosmalense gezinnen met gemiddeld tien kinderen. Dat wordt geweldig als ik zie hoe de werkgroep die dat voorbereidt, daar mee bezig is”, vertelt Wilma enthousiast.

zaterdag 16 december 2017