Vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november 2014 worden twee heel speciale dagen. Dan vieren we dat het 70 jaar geleden is dat Rosmalen bevrijd werd. In samenwerking met Stichting Gedachteniskapel Rosmalen is er een heel mooi programma georganiseerd voor jong en oud.

Op vrijdagochtend zullen leerlingen van het Rodenborch-College een voorstelling geven voor leerlingen van groep 8 (en eventueel 7) van de Rosmalense basisscholen. ’s Middags zullen de leerlingen van het Rodenborch-College getrakteerd worden op een mooie voorstelling van examenleerlingen van het Koning Willem I College. ’s Avonds vindt er een uniek gegeven plaats. Het Rosmalens Mannenkoor en Muziekvereniging St. Cecilia geven dan samen een concert in de theaterzaal van Perron-3. Dit is de eerste samenwerking van deze twee Rosmalense verenigingen in de geschiedenis. Iedereen is welkom om te komen luisteren en kijken, maar er moet wel een kaartje van € 3,00 gekocht worden bij Wilma van Creij, Dorpsstraat 109 in Rosmalen.

RosmallaJubileumklOp zaterdag 1 november starten we op de Kruisstraat met een tocht van ‘Keep them Rolling’ naar het monument aan de Schoolstraat in Rosmalen. Daarna gaat de stoet verder naar de Driesprong, waar een pauze zal zijn. Intussen kunnen mensen de voertuigen van dichtbij bekijken. Dan vertrekt de stoet naar ‘De Annenborch’ en zal terugkeren, om te stoppen op het eindstation bij Perron-3. Het programma gaat dan binnen verder. Het Rosmalens Mannenkoor wacht u in de theaterzaal op met een aantal liedjes uit oorlogstijd. Zij worden afgelost door dhr. John van Miltenburg. Deze geeft een interessante presentatie met interviews over de bevrijding van Rosmalen. Daarna kunt u wederom luisteren naar het Rosmalens Mannenkoor, dat op de brug van de hal nog een aantal liedjes ten gehore zal brengen. ’s Avonds is er een concert van de APM-band in de theaterzaal, geheel in het thema. Hiervoor dient u een kaartje van € 5.00 te kopen, ook weer bij Wilma van Creij. Het gehele weekend (vrijdag t/m zondag) zal in Perron-3 de tentoonstelling ’De bevrijding van Rosmalen’ te zien zijn. Tijdens deze expositie is tevens de speciale editie van ‘Rosmalla’ te koop. Deze uitgave is in de maand oktober tegelijk met de ‘Nieuwsbrief’ bij de leden afgeleverd. Voor niet-leden is de bijzondere uitgave dan bij ons te koop voor € 9,50 én verder nog bij het inmiddels bekende verkoopadres: Dorpsstraat 109.

Affiche 1944-2014.pdf

zaterdag 21 oktober 2017