Op vrijdagavond 22 juni 2018 vertoont Heemkundekring Rosmalen opnieuw een filmavond in de kleine filmzaal van Perron 3. Dit keer staat een film/documentaire over landgoed Coudewater centraal. De makers van deze film, Peter van Hoek en Piet Korsten, zijn beiden lid van de Heemkundekring.

De beelden van de film over landgoed Coudewater hebben vooral betrekking op de ontwikkeling van het landgoed vanaf 1434 tot heden. Met behulp van foto’s, film- en droneopnames wordt in ongeveer 40 minuten een prachtig, overzichtelijk beeld gegeven van die ontwikkeling, waarbij het laatste stuk van de film is gewijd aan het Psychiatrisch ziekenhuis Coudewater.

Tevens wordt een film vertoond over Peerke Smulders, gemaakt door Peter Hendriks. Dit is een andere productie dan welke eerder vertoond werd in de grote zaal van Perron 3. De film  geeft in 18 minuten een korte inkijk in het leven van Peer Smulders uit Maliskamp die vorig jaar op 97-jarige leeftijd door een ongeval is overleden. De maker van deze film kreeg het vertrouwen van Peer en maakte een schitterende film waarin Peer spontaan
zijn verhaal vertelt. Een mooie film over een markante man.

Entree: € 5,00, voor leden van de heemkundekring : € 2,00.

Verkoop van de kaartjes op woensdag 13 juni 2018 van 19.00 - 20.00 u in de heemkamer Perron-3.

Voor een korte impressie:

LB 160trans
Aantal hits: 352504

©2014 - 2018 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: maandag 22 oktober 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft