In de bestuursvergadering op dinsdag 19 juni 2018 is Rien van den Broek gekozen tot voorzitter van Heemkundekring Rosmalen.

Ruim een jaar geleden heeft de zittende voorzitter Wilma van Creij – van Kasteren aangegeven, dat zij in 2018 volgens het rooster zou aftreden en zich na ruim 10 jaar niet meer herkiesbaar zou stellen. Met instemming van de algemene ledenvergadering, gehouden op 27 februari 2018, is Rien van den Broek (als beoogd voorzitter) toegetreden tot het bestuur. De taken van de afgetreden voorzitter zijn verdeeld onder de zittende bestuursleden, met de afspraak om voor de zomervakantie 2018 een nieuwe voorzitter uit hun midden te kiezen.

FVB 6048 300Wie is Rien van den Broek
Geboren en getogen in Rosmalen, heeft Rien zijn jeugd doorgebracht op Bruggen, in ‘t straotje van d’n blauw’n horn (Garstlandweg). Rien is 63 jaar en woont nog steeds in Rosmalen, in een van de Hoevens in Sparrenburg.
Rien heeft een administratief financiële opleiding gevolgd. Het eerste deel van zijn werkzame leven heeft hij doorgebracht bij de Koninklijke van Drunen, een werkmaatschappij van Heijmans Rosmalen.
In 1986 heeft hij zijn uitdaging gevonden in het aanpassen van auto’s voor mensen met lichamelijke beperkingen. Het bedrijf ‘Bever autoaanpassingen’ in Andelst (Betuwe) heeft Rien in 1994 kunnen overnemen van de oprichter. Bever past ca. 2000 auto’s per jaar aan, van eenvoudige linker gaspedalen tot joystick besturingssystemen in auto’s.
Bever ontwikkelt, produceert en verkoopt o.a. eigen rem- en stuursystemen. Bever werkt landelijk met vestigingen in Andelst, Breda, Bodegraven en Assen en heeft ook een eigen autorijschool met aangepaste lesauto’s. De High Tech elektronisch producten van Bever gaan ook naar het buitenland, voornamelijk in Europa, maar ook wel naar Amerika en Israël.
Als eigenaar van Bever is Rien ca. 20 jaar voorzitter geweest van de branche vereniging Auto Aanpassers Nederland (A.A.N.) onder de vlag van de RAI Vereniging.

bever DSC8009 4 weg joystick en stuurknop met persoonwww.beverautoaanpassingen.nl

De grootste hobby van Rien is het voetbal bij OJC Rosmalen, zelf heeft hij ca. 20 jaar gevoetbald, daarnaast is hij bijna 30 jaar jeugdleider, trainer en coach geweest van vele jeugdelftallen en de laatste 10 jaar is Rien op zondag actief als clubscheidsrechter bij de senioren-wedstrijden van OJC Rosmalen.

Voorzitter van Heemkundekring Rosmalen
Rien draagt Heemkundekring Rosmalen al enkele jaren een warm hart toe. Vorig jaar heeft hij het eerste deel van cursus Rosmalogie gevolgd. Met zijn benoeming tot voorzitter wil Rien graag op bestuurlijk niveau zijn steentje gaan bijdragen aan Heemkundekring Rosmalen.
Als voorzitter is het een van zijn taken om meer structuur in de vereniging aan te brengen, de komende maanden wordt hiervoor het beleidsplan verder uitgewerkt. De hierin opgenomen visie en doelstellingen van Heemkundekring Rosmalen zullen door het bestuur verder extern worden uitgedragen.
Heemkundekring Rosmalen is een gezonde vereniging, die zijn financiële zaken goed op orde heeft. Dit wil het bestuur uiteraard ook zo houden. Het aantal leden is hiervoor belangrijk. We zullen de inwoners van Rosmalen moeten interesseren voor Heemkunde.
Dit doen we met onze mooie clubblad “Rosmalla”, maar ook met heel veel informatie die te vinden is op deze website, er staan prachtige foto’s in de beeldbank en niet te vergeten de tientallen maquettes, door de onlangs overleden Cor Verstegen gemaakt en aan Heemkundekring Rosmalen geschonken. De maquettes zijn via onze website ook in 3D te zien. Maar ook met interessante lezingen en de prachtige gemaakte film/documentaire over landgoed Coudewater.
Ook het Rosmalense bedrijfsleven wil de nieuwe voorzitter enthousiast maken voor Heemkundekring Rosmalen, zodat ook zij hun steentje willen bijdragen.

FVB 6079 300   FVB 6060 300

In de afgelopen maanden heeft Rien al kennis gemaakt met de vele enthousiaste en bekwame vrijwilligers. Voor al deze vrijwilligers en voor Heemkundekring Rosmalen heeft de nieuwe voorzitter Rien van den Broek dan ook een wens, en dat is een gepaste huisvesting met een permante expositieruimte. Een wens, zodat alle Rosmalense mensen nog meer kunnen genieten van die prachtige spullen die Heemkundekring Rosmalen in haar bezit heeft.

LB 160trans
Aantal hits: 361838

©2014 - 2018 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: maandag 10 december 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft