In de periode van donderdag 6 tot en met 9 september 2018 organiseerde Heemkundekring Rosmalen een prachtige expositie van maquettes onder de naam ‘Moment voor een Monument’.

Rini Timmers stelde zijn leegstaande winkelpand in het centrum van Rosmalen, aan De Driesprong, belangeloos ter beschikking. Hier hebben wij als Heemkundekring Rosmalen de fraaie maquettes van oude panden en gebouwen in Rosmalen kunnen laten zien. Deze maquettes zijn gemaakt door de enkele maanden geleden overleden Cor Verstegen en aan Heemkundekring Rosmalen geschonken. Te zien waren o.a. de Dorpsstraat en de Kerkenhoek.

Ook werd voor de eerste keer een bijzonder fraaie maquette van de Bossche Sint Jan ten toon gesteld gemaakt door Rosmalenaar Riny van Hassel.

FVB 1411Dit prachtige bouwwerk was een echte publiekstrekker, zelfs burgemeester Mikkers kwam er voor naar Rosmalen. Riny is samen met Heemkundekring Rosmalen op zoek naar een mooie permanente locatie voor de ‘Sint Jan’.

Veel belangstelling, van met name de oudere mensen uit ‘Rusmolle’, trok ook de provisorisch ingerichte filmzaal waar doorlopend fraaie foto’s uit vroegere tijden werden getoond.

Heemkundekring Rosmalen kijkt terug op een geslaagd evenement wat ca. 1.500 bezoekers heeft getrokken. Met dank aan Rini Timmers voor het ter beschikking stellen van zijn winkelpand, aan René Holweg voor het beschikbaar stellen van zijn bestelbus en aan Perron 3 voor de ondersteuning van materialen zodat ondermeer de maquettes optimaal belicht konden worden.

Mede dankzij de inzet en betrokkenheid van de vele vrijwilligers heeft Heemkundekring Rosmalen, tijdens de expositiedagen, het prachtige nieuwe centrum van Rosmalen in een bijzonder daglicht gezet kijkende naar de vele eveneens prachtige pandjes en bouwwerken uit het verleden.

Het verleden en de historie van Rosmalen, ons prachtige erfgoed, is belangrijk voor de toekomst van volgende generaties. Heemkundekring Rosmalen zou hier graag meer uitstraling aan willen geven. Om dit te kunnen realiseren hebben wij meer leden en vrijwilligers nodig. Ook bedrijven kunnen ons steunen door "Vriend van Heemkundekring Rosmalen" te worden.
Het bestuur gaat verder actief op zoek naar een passende locatie met meer mogelijkheden voor permanente exposities van maquettes, schilderijen, voorwerpen etc.

Bestuur Heemkundekring Rosmalen,
Rien van den Broek, voorzitter.

Foto's  bezoek burgemeester Mikkers...

LB 160trans
Aantal hits: 352500

©2014 - 2018 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: maandag 22 oktober 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft