Woensdagavond 7 november is Jo Versteijnen onder valse voorwendselen meegenomen naar het ’S-PORTCAFE van Sportalliantie Rosmalen in Perron 3.
Jo zou ondergetekende ondersteunen in een korte presentatie over Heemkundekring Rosmalen en de vele verhuizingen die er zijn geweest.
Niets was minder waar, Heemkundekring Rosmalen had Jo genomineerd als Rosmalens vrijwilliger 2018, deze wordt gekozen door Rosmalens Verenigingen Contact (RVC).

Na het inleidende programma van ’S-PORTCAFE werd eerst Stijn Lathouwers van MHC Mixed Hockeyclub Rosmalen als Rosmalens jeugdvrijwilliger 2018 naar voren gehaald. Daarna was het de beurt aan Jo, volledig verrast werd hij door Adriënne Hazenberg, voorzitter RVC, ook naar voren gehaald. In een kort interview vertelde Jo wat hij allemaal aan vrijwilligerswerk heeft gedaan, naast de 40 jaar die hij bij Grasso in ’s-Hertogenbosch heeft gewerkt.

©2018 Heemkundekring Rosmalen Foto's: Frans van den Bogaard

Voor diegene die het nog niet wisten:
Eind jaren zestig, begin jaren zeventig was Jo vele jaren actief als trainer, leider bij v.v. OJC Rosmalen, waar hij overigens zelf ook nog verdienstelijk in het 2e elftal heeft gevoetbald. Ook was Jo ruim 12 jaar actief in de redactie en als fotograaf bij de ROS-kabelkrant.

Het meest zullen we Jo kennen met zijn niet aflatende inzet voor onze Heemkundekring Rosmalen, als geboren en getogen Rosmalenaar weet hij alles over vroeger. Jo beheert het archief, is actief met exposities, repareert kleine beschadigingen aan onze fraaie maquettes, digitaliseert foto’s en geeft informatie over historische vraagstukken, etc. Gelijktijdig is hij ook samen met zijn vrouw Truus actief als vrijwilliger op Mariaoord en dat allemaal op een fraaie leeftijd van 80 jaar.

Nadat Jo de bloemen en de Trofee in ontvangst had genomen werd hij door een groot aantal aanwezige vrijwilligers van Heemkundekring Rosmalen in de Foyer van Perron-3 gefeliciteerd en werd er onder het genot van een drankje gezellig nagepraat.

Jo de eretitel Rosmalens vrijwilliger 2018 is je van harte gegund, namens alle leden van Heemkundekring Rosmalen van harte gefeliciteerd.

Rien van den Broek, voorzitter

LB 160trans
Aantal hits: 363251

©2014 - 2018 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: maandag 17 december 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft