Heemkundekring

Rosmalen

Thuis in Rosmalen maakt gezellige familiequiz

De Stichting Thuis in Rosmalen, organisator van jaarlijkse sociaal culturele programma’s, komt met een luchtige familiequiz die voor wat gezelligheid kan zorgen.

TiRlogo 500
De Stichting Thuis in Rosmalen, organisator van jaarlijkse sociaal culturele programma’s, maakte een luchtige familiequiz in vijf afleveringen.

Om de opdracht “BLIJF ZOVEEL MOGELIJK” thuis wat te veraangenamen komt De Stichting Thuis in Rosmalen met een luchtige en gezellige familiequiz. 

Uiteraard werken wij Heemkundekring Rosmalen hier graag aan mee.

Dit is de laatste ronde met de tien vragen over het Rosmalen van toen. De vragen gaan over sport, muziek, cultuur, bedrijfsleven, verenigingen, markante personen, memorabele momenten, de tiende vraag is de herkenning van een foto.

De vragen worden gepubliceerd op de websites van de ROS, Thuis in het Nieuws, Thuis in Rosmalen, HEVO, Beleef Rosmalen, Annenborch, Satisfaction Rosmalen en Heemkundekring Rosmalen.

De antwoorden op de vragen stuur je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jumbo Rosmalen logoEn om het extra leuk te maken stelt JUMBO Rosmalen elke ronde een levensmiddelenpakket samen voor de inzender met de meeste goede antwoorden. Thuis in het Nieuws stelt de tweede en derde prijs beschikbaar. Bij meerdere goede inzendingen wordt er geloot. Bij de publicatie van de nieuwe vragen staan ook de antwoorden van de vorige ronde. En, zoals dat altijd zo mooi staat bij prijsvragen, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

 

VIJFDE EN LAATSTE RONDE FAMILIEQUIZ

PERSBERICHT 

Winnaars vijfde en laatste ronde Familiequiz

Stichting Thuis in Rosmalen organiseerde de afgelopen maanden een Familiequiz waarbij om de twee weken tien vragen werden gesteld over het Rosmalen van toen. De quiz zette veel mensen aan om samen met vrienden, familie en kennissen de juiste antwoorden te achterhalen. Ook werd naarstig via internet gespeurd naar de goede antwoorden.
De vragen werden gepubliceerd op de websites van Beleef Rosmalen, Satisfaction Rosmalen, Thuis in het Nieuws, Thuis in Rosmalen, Heemkundekring Rosmalen, Annenborch, ROS Radio en HEVO. Daar en in De Molen stonden begin juli de tien vragen voor de vijfde en laatste ronde. De antwoorden konden tot 21 juli worden gemaild op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op woensdag 29 juli werd Gera van de Oever, de winnares van de eerste prijs, in het zonnetje gezet. Zij ontving uit handen van Mike van Boekel, medewerker van JUMBO aan de Harry Coppensstraat, een fraai verrassingspakket. JUMBO Rosmalen stelde deze prijs vijf keer beschikbaar om te laten blijken waardering te hebben voor vrijwilligers die in Rosmalen activiteiten voor de samenleving organiseren.
De winnaar van de tweede prijs is Ben Vugs, hij ontvangt een Shuffles deluxe pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd, vinylsingle en een exclusief t-shirt. Henriëtte Olivier, de winnares van de derde prijs ontvangt een Shuffles pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd en vinylsingle. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Thuis in het Nieuws.

5e prijswinnaar intFoto: Gera van de Oever neemt de JUMBO-prijs in ontvangst uit handen van Mike van Boekel - Foto: Karel Goossens

De antwoorden op de tien vragen van de vijfde ronde zijn:

 1. Bertus van de Westen
 2. Burgemeester Nieuwenhuijzen
 3. Wim Heijmans
 4. Tante Jet
 5. Antoon van der Elzen
 6. Ginny come lately
 7. Freelance
 8. Bert van Schip
 9. Annenborch
 10. Vereniging Zuinig op Rosmalen

Dit zijn de tien vragen van de vijfde en laatste ronde.

 1. Noem de naam van de schoenmaker die werkte in het pand waar nu ’t Vosje de Driesprong is
 2. Noem de naam van de eerste bewoner van Villa Hoogoord die op de hoek Stationsstraat- Dorpsstraat staat
 3. Noem de naam van de eerste Rosmalense profvoetballer en voor welke club speelde hij
 4. Noem de (bij)naam van de vrouw die jarenlang het boegbeeld was van de winkel van Verbiesen aan de Molenstraat, later de supermarkt op de Oude Baan
 5. Noem de naam van de oprichter van damclub HDR
 6. Noem de titel van het nummer waarmee Albert West als solo zanger doorbrak
 7. Noem de naam van het allround orkest waarbij Laura de Bekker zong
 8. Noem de naam van de eerste bedrijfsleider van De Kentering
 9. Noem de naam van de beroemdste boom in Rosmalen
 10. Noem de naam van de stichting die onderstaande borden plaatste

bord 2 welkom

Tip: Op de website van de Heemkundekring vind je heel veel interessante informatie.

VIERDE RONDE FAMILIEQUIZ

PERSBERICHT 

Vierde winnaar Familiequiz

Stichting Thuis in Rosmalen organiseert een Familiequiz waarbij om de twee weken tien vragen worden gesteld over het Rosmalen van toen. De quiz zet veel mensen aan om samen met vrienden, familie en kennissen de juiste antwoorden te achterhalen. Ook wordt naarstig via internet naar de goede antwoorden gezocht.

De vragen worden gepubliceerd op de websites van Beleef Rosmalen, Satisfaction Rosmalen, Thuis in het Nieuws, Thuis in Rosmalen, Heemkundekring Rosmalen, Annenborch, ROS Radio en HEVO. Daar en in De Molen staan inmiddels de tien vragen voor de vijfde en laatste ronde. De antwoorden kunnen tot 21 juli worden gemaild op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op woensdag 8 juli werd Thera Maas, lid van onze heemkundekring, de winnares van de eerste prijs, in het zonnetje gezet. Zij ontving uit handen van Kimberley van Lith, medewerkster van JUMBO aan de Harry Coppensstraat, een fraai verrassingspakket. JUMBO Rosmalen stelt deze prijs beschikbaar om te laten blijken waardering te hebben voor vrijwilligers die in Rosmalen activiteiten voor de samenleving organiseren.

De winnaar van de tweede prijs is Gerard der Kinderen, hij ontvangt een Shuffles deluxe pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd, vinylsingle en een exclusief t-shirt. Sjaak de Laat, de winnaar van de derde prijs ontvangt een Shuffles pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd en vinylsingle. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Thuis in het Nieuws.

WinnaarRQ04Foto: Thera Maas neemt de JUMBO-prijs in ontvangst uit handen van Kimberley van Lith - Foto: Karel Goossens

De antwoorden op de tien vragen van de vierde ronde zijn:

 1. Piet van Lier en Jo Verstegen
 2. Henk Smulders
 3. Familie van der Meer
 4. Jan van der Aa
 5. Tour de France
 6. Dave Berry
 7. Nol Savelkouls
 8. 1968
 9. Speelplaats St. Josephschool, Adrianus Kyvon
 10. Loofaert 1

Dit zijn de tien vragenvan de vierde ronde.

 1. Noem twee horeca ondernemers die naast hun café ook een slagerij hadden
 2. Noem de naam van de veerman die met zijn bootje Rosmalense mensen bij de Maas overzette
 3. Noem de naam van de familie die aan de wieg stond van honkbalvereniging De Knuppelaars
 4. Noem de naam van de man die Bert van der Plas als voorzitter opvolgde bij OJC
 5. Noem de naam van de wielerkoers die ‘mister Coppens’ voor de zomervakantie als wedstrijd in de klas speelde met zijn leerlingen
 6. Noem de naam van de zanger die in De Kentering zorgde voor een strange effect.
 7. Noem de echte naam van de groenteboer in de Stationsstraat die Nol Meties werd genoemd
 8. Noem het jaartal waarin de eerste Reutemeteutrit werd gehouden en wie organiseerde dat
 9. Noem de plek waar André van Duin als bandparodist in Rosmalen optrad en hoe is zijn echte naam
 10. Noem het adres, inclusief huisnummer, van dit pand.

foto quiz 4 int

Tip: Op de website van de Heemkundekring vind je heel veel interessante informatie.

DERDE RONDE FAMILIEQUIZ

PERSBERICHT 

Derde winnaar Familiequiz

Stichting Thuis in Rosmalen organiseert een Familiequiz waarbij om de twee weken tien vragen worden gesteld over het Rosmalen van toen. De quiz zet veel mensen aan om samen met vrienden, familie en kennissen de juiste antwoorden te achterhalen. Ook wordt naarstig via internet naar de goede antwoorden gezocht.

De vragen worden gepubliceerd op de websites van Beleef Rosmalen, Satisfaction Rosmalen, Thuis in het Nieuws, Thuis in Rosmalen, Heemkundekring Rosmalen, Annenborch, ROS Radio en HEVO. Daar staan inmiddels de tien vragen voor de vierde ronde die tot 1 juli beantwoord kunnen worden. Vanaf 3 juli staan de vragen voor de vijfde en laatste ronde op de websites.

Op woensdag 24 juni werd Mari van Helvoirt, de winnaar van de eerste prijs, in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van Jermaine Nettekoven, assistent filiaalmanager van JUMBO aan de Harry Coppensstraat, een fraai verrassingspakket. JUMBO Rosmalen stelt deze prijs beschikbaar om te laten blijken waardering te hebben voor vrijwilligers die in Rosmalen activiteiten voor de samenleving organiseren.

De winnaar van de tweede prijs is Mien van Zonsbeek, zij ontvangt een Shuffles deluxe pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd, vinylsingle en een exclusief t-shirt. Marjo van den Elzen, de winnaar van de derde prijs ontvangt een Shuffles pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd en vinylsingle. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Thuis in het Nieuws.

Winnaar 03 700Mari van Helvoirt neemt de JUMBO-prijs in ontvangst uit handen van assistent bedrijfsleider Jermaine Nettekoven.
Hij wordt geassisteerd door caissière Lisa Hendriks - Foto: Karel Goossens

De antwoorden op de tien vragen van de derde ronde zijn:

 1. Diena Wonders
 2. Bouwbedrijf Pennings, 1981
 3. Steven Tiebosch
 4. Antoon (Toontje) Deckers, november 1962
 5. M.S.V.
 6. De heer J. de Waal
 7. Petra Kagchelland
 8. Gilde St. Catharina - St. Joris
 9. Woonhuis, gemeentehuis, politiebureau, horeca
 10. Café De Schaapskooi, op de hoek Burgemeester Jhr. Von Heijdenlaan/ Heer en Beekstraat / Empelseweg

Dit tien vragen van de derde ronde zijn:

 1. Noem de naam van de Rosmalense vroedvrouw die ongeveer vanaf de jaren vijftig actief was en in de Dorpsstraat woonde
 2. De Lambertuskerk heeft ooit het carillon cadeau gekregen. Noem de naam van het bedrijf en het jaar waarin het carillon werd geschonken
 3. Noem de naam van de man die op de Heinis woonde, boer was en jarenlang een markante wethouder. Hij was ook duivenmelker
 4. Noem de naam van de grondlegger van De Molen en het jaartal waarin de eerste uitgave verscheen
 5. Noem de vroegere naam van de voetbalclub in Maliskamp
 6. Noem de naam van de eerste voorzitter van de Rosmalense basketbalclub Black Eagles
 7. Noem de naam van de Rosmalense actrice die in de soap Onderweg naar Morgen de rol van Iris Overbeek vertolkte. Zij was ook een ster op het ijs
 8. Noem de naam van de oudste vereniging in Rosmalen
 9. Noem vier verschillende functies welke Villa Fleurie aan De Driesprong in de loop der jaren heeft gehad
 10. Noem de naam van dit café en de locatie waar de uitspanning ooit heeft gestaan

quiz3 int

TWEEDE RONDE FAMILIEQUIZ

PERSBERICHT 

Tweede winnaar Familiequiz

Stichting Thuis in Rosmalen organiseert een Familiequiz waarbij om de twee weken tien vragen worden gesteld over het Rosmalen van toen. De quiz slaat duidelijk aan en zet veel mensen er toe om samen met vrienden, familie en kennissen de juiste antwoorden te achterhalen.

De vragen worden gepubliceerd op de websites van Beleef Rosmalen, Satisfaction Rosmalen, Thuis in het Nieuws, Thuis in Rosmalen, Heemkundekring Rosmalen, Annenborch, ROS Radio en HEVO. Daar staan inmiddels de tien vragen voor de derde ronde die tot 14 juni beantwoord kunnen worden. Vanaf 15 juni staan de vragen voor de vierde ronde op de websites.

Op woensdag 10 juni werd Jo Versteijnen, de winnaar van de eerste prijs, in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van Xavier Coumans, filiaalmanager van JUMBO aan de Harry Coppensstraat, een fraai verrassingspakket. JUMBO Rosmalen stelt deze prijs beschikbaar om te laten blijken waardering te hebben voor vrijwilligers die in Rosmalen activiteiten voor de samenleving organiseren.

De winnaar van de tweede prijs is Henk de Laat, hij ontvangt een Shuffles deluxe pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd, vinylsingle en een exclusief t-shirt. Ria Voets, de winnaar van de derde prijs ontvangt een Shuffles pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd en vinylsingle. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Thuis in het Nieuws.

FVB 9723 700Jo Versteijnen neemt de JUMBO-prijs in ontvangst uit handen van filiaalmanager Xavier Coumans. Alles op de vereiste afstand van 1½ meter.
Foto: Heemkundekring Rosmalen/Frans van den Bogaard

Klik hier voor meer foto's van de prijsuitreiking

De antwoorden op de tien vragen van de tweede ronde zijn:

  1. Karen van Lith, Annemarie Verstappen, Kees Akerboom
  2. Drumband Hintham en Harmonie St. Cecilia
  3. Blokschaaf - rijschaaf - profielschaaf
  4. De Matondo’s
  5. Mevrouw Bonnet en Alex ( zoon ) Bonnet
  6. R.K.V.V. O.J.C.
  7. Driek en Mieke de Mottige later overgenomen door Janus van Gerven
  8. Componist Han Kooreneef
  9. Bouwbedrijf Timmers
  10. Jan Janssen 1956 De Bergen

Dit tien vragen van de tweede ronde zijn:

   1. Noem drie Rosmalense sporters die landelijk bekendheid genieten
   2. Noem de twee verenigingen die fuseerden tot Muziekvereniging St. Cecilia
   3. Noem drie verschillende schaven die timmerlieden vroeger gebruikten
   4. Noem de naam van het orkest dat vroeger vaak met de kermis bij Café ’t Centrum, De Kèp, speelde
   5. Noem de naam van de moeder en zoon die piano en viool speelden bij de Operettevereniging Rosmalen
   6. Noem de naam die OJC ROSMALEN tot de negentiger jaren voerde
   7. Noem de naam van de eerste kruidenier in Rosmalen
   8. Noem de naam van de Rosmalense tekstschrijver die schreef voor onder andere Jeroen van der Boom
   9. Noem de naam van de aannemer die de meeste huizen in ’t Ven bouwde
   10. Noem de naam van deze winnaar van de Ronde van Rosmalen in 1956 en de naam van de straat waar hij finisht op de foto

foto 2e ronde 635

EERSTE RONDE FAMILIEQUIZ

PERSBERICHT 

Eerste winnaar Familiequiz

Stichting Thuis in Rosmalen organiseert een Familiequiz waarbij om de twee weken tien vragen worden gesteld over het Rosmalen van toen. De quiz slaat duidelijk aan gezien de vele inzendingen.
De vragen worden gepubliceerd op de websites van Beleef Rosmalen, Satisfaction Rosmalen, Thuis in het Nieuws, Thuis in Rosmalen, Heemkundekring Rosmalen, Annenborch, ROS Radio en HEVO. Daar staan inmiddels de tien vragen voor de tweede ronde.

Op vrijdag 22 mei werd Marijn van Uden, de winnaar van de eerste prijs, in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van Xavier Coumans, filiaalmanager van JUMBO aan de Harry Coppensstraat, een fraai levensmiddelenpakket. JUMBO stelt deze prijs beschikbaar om te laten blijken hart te hebben voor activiteiten die in Rosmalen voor de samenleving worden georganiseerd.

De winnaar van de tweede prijs is Jan van Nuland, hij ontvangt een Shuffles deluxe pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd, vinylsingle en een exclusief t-shirt.
Bert Nissingh, de winnaar van de derde prijs ontvangt een Shuffles pakket dat bestaat uit een boek, poster, cd en vinylsingle. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Thuis in het Nieuws.

Prijsuitreiking Jumbo Rosmalen 23 05 2020 700intMarijn van Uden neemt de JUMBO-prijs in ontvangst uit handen van filiaalmanager Xavier Coumans. Alles op de vereiste afstand van 1½ meter - Foto: Karel Goossens

De antwoorden op de tien vragen van de eerste ronde zijn:

 1. Jos de Letter
 2. Bart, Leo en Wim van der Plas
 3. Henk van Lijssel
 4. Nel Plèk
 5. 1964
 6. Molenaar, Burgers, Pans, Van Berckel wrnd, Van der Velden
 7. 11 maart 1967 - bovenzaaltje De Kentering
 8. Martien Timmers, 1930
 9. Eikenhage
 10. Sint Lambertuskerk

Dit zijn de tien vragen van quiz 1. 

 1. Noem de naam van de meest prominente voorzitter van voetbalclub Maliskamp
 2. Noem de drie namen van de broers die in het orkest El Camaro speelden
 3. Noem de naam van de bezorger die met paard en kar voor Bakkerij Verbiesen reed
 4. Noem de bijnaam die Nel de Gruijter van de winkel in de Dorpsstraat had
 5. Noem het jaartal waarin De Kentering werd gebouwd
 6. Noem de namen van de laatste vijf burgemeesters van de gemeente Rosmalen
 7. Noem de locatie en het jaar waarin Soos Satisfaction van start ging
 8. Noem de naam en het geboortejaar van de 5000ste inwoner van Rosmalen
 9. Noem de naam van het sportpark waar voetbalvereniging RKKSV speelt
 10. Noem de naam van het monument met onderstaande deurklink:

deurklink 450