CorVerstegenToch nog vrij onverwacht kreeg de Heemkundekring Rosmalen dinsdagmorgen 8 mei 2018 bericht van het overlijden van een bekende Rosmalenaar. Op 5 mei was de maker van de prachtige maquettes, waar wij als Heemkundekring zo trots op zijn in Schaijk overleden. Er gaat dan een schok door de vereniging. Weer een van die iconen weg uit het leven en de Rosmalense gemeenschap.

Cor werd op 18 juli 1931 in Rosmalen geboren als tweede kind van Jan Verstegen en Grada van Oosterom. Vader Jan had een bekende schildersbedrijf en het was logisch dat ook de zonen in het schildersvak en de zaak terecht kwamen. Cor ontwikkelde zich als een bekwaam vakman met veel oog voor details en liefde voor het schildersvak.

Dat precieze kwam hem later ook goed van pas in zijn vrije tijd. Als hobby had hij namelijk het idee opgepakt om veel huizen uit zijn geliefde Rosmalen en vooral uit de Dorpsstraat op schaal te laten herleven. Door zijn goede connecties bij de toenmalige gemeente Rosmalen wist hij van veel oude, sommige reeds verdwenen, panden alsnog de bouwtekeningen te bemachtigen. Op zijn zolder bouwde hij daarna met veel gevoel voor detail en kennis van zaken aan een ongelooflijk mooie verzameling van maar liefst 39 maquettes. Ongelooflijk!

Na zijn tragisch ongeval tijdens een fietstocht in Duitsland was zijn fijne motoriek en de mogelijkheid om nog meer maquettes te maken verdwenen. Hij moest meer aandacht aan zichzelf en vrouw en kinderen schenken en zorgen om weer een normaal leven te lijden.

Nadenkend over zijn kunstwerken kwam hij tot de beslissing om de hele serie maquettes te schenken aan de Heemkundekring Rosmalen. De vereniging was natuurlijk blij verrast met deze unieke verzameling en zullen Cor Verstegen daar altijd dankbaar voor zijn.

Sinds een klein jaar zijn de Heemkunde Rosmalen en Erfgoed ’s-Hertogenbosch bezig geweest om de door Cor gemaakte maquettes te fotografen zodat ze straks door iedereen in 3D te bewonderen zijn.

Op 5 juni zal met wat spektakel de site worden gepresenteerd. Heemkundekring Rosmalen had bij deze gelegenheid graag de maker van deze maquettes als eregast willen ontvangen. Helaas is dit niet meer mogelijk.

Wij als Heemkundekring wensen Mieke en de kinderen veel sterkte bij dit verlies.

LB 160trans
Aantal hits: 363515

©2014 - 2018 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: maandag 17 december 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft