Heemkundekring

Rosmalen

route app header

76 Jaar geleden op 23 oktober 1944 werd Rosmalen en omgeving bevrijd.

De app neemt je mee naar plekken die een belangrijke rol speelden bij de bevrijding en je zult ontdekken dat deze bevrijding niet zonder slag of stoot ging. De Duitsers boden op veel plaatsen hevige tegenstand.

Fotos Jos Korsten 250 intGastheer Jos Korsten vertelt op meesterlijke en indringende wijze over de gebeurtenissen van toen.
Zijn verhaal wordt hierbij versterkt en ondersteund door veel foto- en filmmateriaal.

Download de app ‘Erfgoed ’s-Hertogenbosch’ via de app-stores en open de app op je smartphone of tablet.

Kies voor ‘ Rosmalen en omgeving bevrijd van de oorlog’ en klik op de button ‘downloaden’, daarna ‘installeren’ en ‘tour starten’.

Je ziet nu de intro. Klik hierop voor een korte introductie en klik vervolgens rechtsboven op het symbool van de map om de plattegrond van de route te zien.

Je kunt de gehele route, fietsend of wandelend, volgen zoals de bevrijders dat in 1944 deden. Maar je kunt ook je eigen route volgen en kiezen welke locaties je wilt bezoeken. Hierbij maakt het niet uit in welke volgorde of richting je wil fietsen of wandelen.

Deze fiets/wandelroute-app is tot stand gekomen middels een vruchtbare samenwerking tussen Heemkundekring Rosmalen, de Bossche Tijdmachine en de gemeente ’s-Hertogenbosch.

In deze meer dan vervelende corona-periode een mooie buitenactiviteit die zeer zeker de moeite waard is.

Heemkundekring Rosmalen