Heemkundekring

Rosmalen

Rosmalense Omroep Stichting

Met de ROS de lucht in

19 maart 1989 - Soos Satisfaction

Om ook de bewoners in het buitengebied van Rosmalen te voorzien van het geluid van ROS-Radio heeft men een zender geplaatst op flat Fort Prins Willem in Hintham.
In Soos Satisfaction in de Schoolstaat in Rosmalen was het publiek de hele dag welkom en werd er daar vanuit die dag live uitgezonden.


©1989 ROS-Radio/Archief Heemkundekring Rosmalen

Opening TeleRos door burgemeester Ralf Pans

In 1991 is in Rosmalen Stichting Teleros opgericht met als doel ROS-Radio te exploiteren. De stichting ontving aanvankelijk een gemeentelijke subsidie. Door noodzakelijke bezuinigingen binnen de gemeente werd deze subsidie stopgezet. Hiervoor in de plaats kreeg de stichting een gratis tv-kanaal ter beschikking met de bedoeling een kabelkrant te maken. Theo Deckers  schreef zelf een eigen softwareprogramma en op zondag 24 maart 1991 opende burgemeester Ralf Pans de kabelkrant onder de naam TeleRos. Al snel werd de kabelkrant erg populair vooral toen de tekstreportages aangevuld werden met fotoreportages. Later werd de naam veranderd in ROS-Kabelkrant.


©1991 ROS-Radio/Archief Heemkundekring Rosmalen

ROS-Radio 10 jaar/ROS-Kabelkrant 5 jaar

In oktober 1985 zijn de radiouitzendingen van ROS-Radio gestart vanuit een transformatorhuisje aan de Weidestraat in Rosmalen. 10 jaar later, op 29 oktober 1995, werd dit uitgebreid gevierd in Villa Fleurie.
Tevens bestond de ROS-Kabelkrant 5 jaar. Dus samen een feestje.


©1995 ROS-Radio/Archief Heemkundekring Rosmalen