Heemkundekring

Rosmalen

Charlie (Kareltje Knetter) en Julie Verzantvoort bedanken Rosmalen

Op zaterdag 26 oktober 2013 is door "Thuis in Rosmalen" een evenement georganiseerd met als thema "Rosmalen Toen – Rosmalen Nu". De Heemkundekring Rosmalen heeft een duidelijk bijdrage geleverd in de voorbereiding, maar ook tijdens het evenement met onder andere een expositie in De Kentering.
In dit kader van dit evenement heeft "Thuis in Rosmalen" Kareltje Knetter en zijn vrouw Julie uitgenodigd om gedurende ruim drie weken gast te zijn in Rosmalen.
Kareltje is immers in 1960 met zijn ouders, broers en zussen geëmigreerd naar Australië en paste prima in het thema "Rosmalen Toen – Rosmalen Nu".
Na vele succesvolle zakelijke jaren hebben Karel en zijn vrouw Julie besloten om hun spaargeld volledig in te zetten voor kansarme kinderen in onder ander de Filippijnen en Vietnam. Tevens collecteren ze gedurende negen maanden per jaar in de shopping-centra in Melbourne voor dit doel.
Gedurende hun driewekelijkse verblijf hebben zij ook in Rosmalen gecollecteerd en zijn donaties ontvangen. Zij hebben een aanzienlijk bedrag meegekregen naar Australië.
Nu hebben ze teruggekoppeld dat het Rosmalense geld is besteed om twee kinderen een succesvolle hartoperatie te laten ondergaan.
Karel en Julie, maar ook de ouders van de kinderen uit Vietnam bedanken Rosmalen daarvoor.
Op de twee foto's staan de kinderen, met hun moeders, die een hartoperatie hebben ondergaan dankzij de donaties van de bedrijfsleven en inwoners van Rosmalen.004a004b