Heemkundekring

Rosmalen

Nieuw biertje op de markt

In het kader van het 25-jarig jubileum in 2014, brengt Heemkundekring Rosmalen in samenwerking met 't Wijnhuis een nieuw bier op de markt. Het is een Dubbel met de naam 'Van ons Eygen'. Deze naam is speciaal gekozen om zowel het historische als het eigene erin tot uiting te laten komen. Al in de vroege geschiedenis van Rosmalen wordt gesproken over 'onze' Polder van den Eijghen. Onder de button 'Historie Rosmalen' kunt u hierover wat meer lezen.

De naam 'Eijghen' kent door de eeuwen heen meerdere schrijfwijzen. Wanneer men dat met een y schrijft, blijft het in het oud-Nederlands toch gewoon de letter ij, waarbij alleen de puntjes zijn weggelaten. Het is dan dus nog steeds géén i-grec, welke heden al veelvuldig uit andere talen is overgenomen. Die y (ypsilon) wordt ook als een ie uitgesproken en niet als onze ij. Omdat het etiket al bij de drukker was, hebben we besloten hier niet moeilijk over te doen en de naam van ons bier te laten zoals het is. Het is tenslotte een samengestelde naam, dus in principe altijd goed. Vandaar gewoon 'Van ons Eygen'...

feestbiersite

Dit biertje is op 12 januari tijdens de receptie van onze vereniging in de verkoop gegaan. Ook in diverse horecagelegenheden is het inmiddels te koop.