Heemkundekring

Rosmalen

Tentoonstelling Tekenen en schilderen in Rosmalen

Rosmalen kent veel teken- en schilderstalenten. Dat laat Heemkundekring Rosmalen zien, door een greep uit de collectie tekeningen en schilderijen van onze vereniging tentoon te stellen op zaterdag 15 en zondag 16 maart 2016. Naast werken uit ons eigen archief, zijn er ook werken door diverse mensen in bruikleen gegeven. Het merendeel van alle werken valt onder de noemer pentekening. Hiervan zijn de meeste van de hand van de vorig jaar overleden Bert van de Doelen.

De tentoonstelling laat voornamelijk Rosmalense huizen, boerderijtjes en landschappen zien. Onze Sint-Lambertuskerk blijkt door de jaren heen een graag vastgelegd onderwerp en neemt ongeveer een tiende deel van de ruim 80 werken voor zijn rekening. Veel van de onderwerpen zijn al lang geleden door de slopershamer verdwenen, zoals 'De Roskam' op de Kruisstraat en de huisjes op de Maliskampse Hei. De tentoonstelling zal dus bij veel bezoekers herinneringen oproepen aan Rosmalen in vroegere tijden.

Om het geheel wat meer ruimte te kunnen geven, is er besloten om niet alles in de Foyer onder te brengen, maar ook een deel van de tentoonstelling in onze Heemkamer op de eerste verdieping van Perron-3 te rangschikken. Deze ruimte is gemakkelijk via trap of lift bereikbaar.

De tentoonstelling is op zaterdag 15 en zondag 16 maart geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

De toegang is gratis.