Heemkundekring

Rosmalen

Nu ook speciaal BLOND-bier ‘Van ons Eygen’

Het Dubbel biertje ‘Van ons Eygen’ is een succes. Daarom is besloten om ook een Blond biertje op de markt te brengen. Vaak vinden mensen het lekkerder om in het zomerseizoen Blond te drinken en in de wintermaanden Dubbel of Tripple.

Van ons Eygen BlondKl

Met mooi weer in het verschiet, zal er in het Paasweekend volop Blond 'Van ons Eygen' te verkrijgen zijn. Natuurlijk bij 'Wijnhuis Rosmalen' aan de Oude Baan, maar ook bij diverse horeca-gelegenheden; zoals nu bekend is bij 'Perron-3', 'Bottles' en 'De Kentering'. Hopelijk volgen er nog meer.

Degene die het flesje van ons Dubbel kennen, zullen het Blond ook meteen herkennen, want de twee etiketten lijken erg op elkaar. De doppen van de flesjes zijn anders van kleur; Dubbel heeft een blauwe en Blond heeft een licht zilveren/gouden kleur.

Voor de bierkenners onder ons volgt hier de omschrijving van het Blond 'Van ons Eygen':

Dit blond bier is een 'levend' abdijbier van 7,5% alcohol volume dat net als de andere speciaal-bieren nagist op de fles. Omdat het bier hergist, wordt de smaak naarmate het bier evolueert, ronder en rijper. Dit blond bier bezit een hoppige smaak met een moutachtige achtergrond. De fijnproever kan er ook een licht fruitachtige vanillesmaak in terugvinden.