Heemkundekring

Rosmalen

Wijnproeverij Heemkunde Rosmalen

In verband met het zilveren jubileumjaar van Heemkundekring Rosmalen wil de kring een eigen wijn op de markt brengen. Op woensdag 22 februari 2014 waren een aantal leden te gast bij Wijnhandel Albertus in Rosmalen.


©2014 Heemkundekring Rosmalen/Frans van den Bogaard

Rosmalense tentoonstelling Heemkunde in Perron-3

De Heemkundekring bestaat vijfentwintig jaar en viert dat met flink wat activiteiten. In het weekend van 15 en 16 maart 2014 was er een uitgebreide tentoonstelling van Rosmalense tekeningen en schilderijen. Daarmee komt een jarenlange wens van Jo Versteijnen, vrijwilliger bij de kring, in vervulling.


©2014 Heemkundekring Rosmalen/Frans van den Bogaard

Jubileum 25 jaar Heemkundekring in Perron-3

Op zondag 12 januari 2014 was het precies 25 jaar geleden dat de Heemkundekring Rosmalen werd opgericht. Er is een receptie gehouden met daarnaast een kleine tentoonstelling '25 jaar Heemkundekring Rosmalen', die ook al een dag eerder te zien was in de foyer van 'Perron-3'. Het startsein voor dit jubileumjaar is gegeven door onze nieuwe website officieel 'on air' te brengen, waarna er een toost werd uitgebracht met het dubbel bier 'Van ons Eygen'.


©2014 Heemkundekring Rosmalen/Frans van den Bogaard/Rob Hoogeboom/Martien Veekens/Arnold de Veer

Bier-specialist Gerard Velders te gast bij Heemkunde Rosmalen

In het zilveren jubileumjaar van Heemkundekring Rosmalen organiseert de vereniging tal van interessante activiteiten. Op woensdag 12 februari 2014 was Oisterwijker Gerard Velders (60) te gast. Hij kent de kenmerken van een goed glas bier dat door veel kleine brouwerijen wordt gebrouwen. In de ruimte van de Heemkundekring aan de Hoff van Hollantlaan verhaalde hij over de geschiedenis van de brouwerijen in Rosmalen, Den Bosch en de regio. En natuurlijk alles over bier.


©2014 Heemkundekring Rosmalen/Frans van den Bogaard

Bier-specialist Gerard Velders 2e keer te gast

In het zilveren jubileumjaar van Heemkundekring Rosmalen organiseert de vereniging tal van interessante activiteiten. Op woensdag 12 februari 2014 was Oisterwijker en bierkenner Gerard Velders (60) te gast. 8 Oktober 2014 was Gerard weer te gast. En natuurlijk ging het over bier.


©2014 Heemkundekring Rosmalen/Frans van den Bogaard