Heemkundekring

Rosmalen

ROS Platenkoffer

ROS Logo 320Platenkoffer intEen paar medewerkers van ROS Radio zaten zo eens wat te praten over de rol en betekenis van de radio in vroeger tijden. De senioren van nu, zeg maar iedereen die in de jaren vijftig en zestig nog jong was, hebben immers veel nostalgische herinneringen.

Met die herinneringen moeten we iets doen vonden de dj’s Joep van der Plas, Theo Pennings, en Herman Hubers. En dat ging natuurlijk gebeuren. Op 22 november was er een drie uur durend radioprogramma op ROS Radio met alleen maar Nederlandstalige muziek van artiesten uit de jaren 50 en 60.

HeemkundeLogoEen cadeautje voor alle jongeren van toen en het strikje eromheen werd door Heemkundekring Rosmalen verzorgd. Tiny Kappen, onze heel actieve vrijwilliger die altijd openstaat voor nieuwe uitdagingen, was meteen enthousiast en zocht in het fotoarchief bijpassende foto’s.

Inmiddels is de uitzending achter de rug en het mag gezegd, we hebben heel veel enthousiaste reacties gehad.

Als u (nog eens) wil genieten van alle historische foto’s die vertoond zijn dan adviseren wij u om vooral te blijven kijken. Helaas zonder een muzikale omlijsting maar de plaatjes spreken voor zich.