Heemkundekring

Rosmalen

Bouw mee in Minecraft!

Bouw mee in Minecraft! | Rosmalen | 9-12 jaar

Deze workshop bestaat uit drie bijeenkomsten: 28 oktober, 4 en 11 november van 15:30 – 17.00 uur. Als je je inschrijft ben je er op alle dagen bij.

We starten de eerste bijeenkomst op locatie met een uitleg over de voormalige Villa op landgoed de Duinsche Hoeve bij Mariaoord. Deze villa staat er niet meer, helaas is de villa in verval geraakt en resten nu nog alleen de funderingen (zie foto’s hieronder) Maar door de Heemkundekring Rosmalen wordt deze villa, die begin jaren 30 van de vorige eeuw werd gebouwd, als maquette nagebouwd. Je gaat bij Mariaoord kijken naar de plek waar deze villa stond en onder begeleiding van een ervaren gids krijg je van alles te zien over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Je krijgt een uitleg over de bouw, de ontstaansgeschiedenis en hoe zo'n maquette wordt gemaakt. Op deze site vind je een heleboel informatie over de historie en het erfgoed van Rosmalen, neem eens een kijkje bij de 3D maquettes.
Wat zou het prachtig zijn als jullie met behulp van Minecraft deze prachtige villa weer tot leven brengen!

Bieb01Biep 02

Tijdens de eerste bijeenkomst heb je je laptop nog niet nodig maar neem wel een smartphone of tekenboekje mee zodat je het goed in je geheugen op kan slaan! Check dit filmpje voor een impressie!

Let op: De eerste bijeenkomst word je verwacht bij Mariaoord.

De tweede en derde bijeenkomst (op vrijdag 4 en 11 november 15.30-17.00 ) gaan we deze bijzondere plek, onder professionele begeleiding, nabouwen in Minecraft! Het is belangrijk dat je kennis hebt van Minecraft. Het is ook fijn als je dit programma al op je computer hebt staan. Deze twee bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek.

LET OP! Neem je eigen device mee tijdens deze workshop!

Je laptop heb je pas nodig bij de tweede en derde bijeenkomst. Heb je geen eigen laptop? We hebben een aantal laptops beschikbaar, stuur een mailtje aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een laptop te reserveren.