Heemkundekring

Rosmalen

Het succes van het fotosticker-verzamelalbum “Ons mooi Durpke”

ons mooi durpke 200Op initiatief van de winkeliersvereniging ‘Molenhoek’ is er in samenwerking met Heemkundekring Rosmalen en Marlyart (Ronald en Antoinette van Grinsven) een prachtig verzamelalbum in omloop gebracht. De werkgroep bestond uit Jo Versteijnen, Tiny Kappen, Ronald en Antoinette van Grinsven, Gerrit Mol en Rien van den Broek.

Ingeleverde lijstjes en dubbelen 200Er zijn 7.000 albums en ruim 1.500.000 fotostickers gedrukt. Op enkele honderden albums na is alles in omloop gebracht. Het sparen van de stickers bij de boodschappen in het winkelcentrum Molenhoek kon van 20 september t/m 14 november 2022.

Door corona was het niet mogelijk om een afsluitende ruildag te organiseren. Op initiatief van Heemkundekring Rosmalen zijn alle dubbelen nu ingeleverd bij Winkelcentrum Molenhoek of eventueel bij Heemkundekring Rosmalen zelf. Ook zijn de lijstjes met ontbrekende stickers ingeleverd. Het draaiboek voor de verwerking is gereed, het is bedoeling om voor de kerstdagen alles afgerond te hebben, zodat iedereen zijn verzamelalbum kan completeren.

Opname ROS 28 11 2021 350De spaaractie was absoluut een succes, via een drietal Facebook-pagina’s was er continu aandacht en werden de meest uitgebreide ruilacties op touw gezet. Het was zogezegd een ware rage.

Geen paniek, omdat je bang bent dat je verzamelalbum niet compleet zal komen, als Heemkundekring Rosmalen zorgen wij dat alles voor elkaar komt. Heb je lijstje en/of je overgebleven dubbelen nog niet ingeleverd, doe dit dan als nog. Ons adres is Hoff van Hollantlaan 1, onze brievenbussen zitten bij Perron-3, bij ingang B (dit is ook de ingang naar Huisartsenpraktijk Rosmalen). Je lijstje mag je eventueel ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zet wel je naam, adres, postcode en telefoonnummer erbij).

Op zondag 28 november 2020 was er bij ROS-Radio nog speciaal aandacht voor het onverwacht grote succes van het stickerfoto-verzamelalbum ‘Ons mooi durpke’.

De presentatie was in handen van Sophie Fleur Verbiesen en de techniek werd verzorgd door Herman Hubers. Gast in de studio was Rien van den Broek. Hieronder kunt u de uitzending van het programma “Thuis in Rosmalen” nog beluisteren.

Naam Afspelen Duur
Thuis in Rosmalen
Zondag 28 november 2021

1:00:02 min