Wij zijn van 1 juli 2024 t/m 31 augustus 2024 niet bereikbaar wegens vakantie
Wij zijn van 1 juli 2024 t/m 31 augustus 2024 niet bereikbaar wegens vakantie

Toegankelijkheidsinstrumenten

Kwartetspel over de geschiedenis van Rosmalen

De leerlingen van Kindcentrum ’t Ven in Rosmalen hebben donderdagochtend een educatief kwartetspel ontvangen over de geschiedenis van Rosmalen. Dit is onderdeel van een nieuw educatiepakket dat door de Heemkundekring Rosmalen is samengesteld.

Het educatiepakket bestaat uit drie onderdelen: een kwartetspel over de canon van Rosmalen, een canonwebsite en een digitale historische landkaart. Dit alles heeft als doel om kinderen de Rosmalense geschiedenis over te brengen op een alternatieve manier. ”Een spelletje spelen is natuurlijk leuk voor de leerlingen en dat in combinatie met geschiedenis is perfect”, stelt de juf van groep 8.

Dit kwartetspel is overhandigd door wethouder Marianne van der Sloot, die erfgoed in haar portefeuille heeft, en werd met open armen ontvangen door groep 8 van Kindcentrum ’t Ven.

De leerlingen gingen meteen enthousiast aan de slag met het kwartetspel. Een brede lach van de meesten tijdens het kwartetten verraadt dat het met plezier gespeeld wordt. Een van de leerlingen zegt: ”Ik vind het een erg leuk spel en het is belangrijk”.

Bedenker Jan van Nuland hoopt dat het educatiepakket breed gedragen gaat worden door geheel Rosmalen. Iedere leerkracht uit Rosmalen krijgt toegang tot het pakket, dat te vinden is via een website van Heemkundekring Rosmalen.

Volg ons en deel
X (Twitter)
Visit Us
Follow Me
Instagram